بالا رفتن و نرفتن دلار، یا کاهش و عدم کاهش ارزش پول ملی را یک گروه انجام می دهند.
متاسفانه کاسبان تحریم نیز، صلاح خود را نمی دانند.
به همان دلیل که در جنگ 12 روزه، اجازه بالا رفتن قیمت دلار داده نشد، به همان دلیل در شروع اسنپ بک یا مکانیسم ماشه نیز نباید اجازه داد که دلار بالا برود. ولی متاسفانه مسئولین ارشد نظام متوجه این موضوع نیستند و کاسبان تحریم نیز، صلاح خود را نمی دانند.
هدف امریکا و اسرائیل و اروپا از شروع اسنپ بک، بالا رفتن قیمت دلار نسبت به پول ملی و به عبارتی دیگر، کاهش ارزش پول ملی است تا نارضایتی ملی بوجود آورند و راه را برای مراحل بعدی علیه ایران و در مرحله ای دیگر، حمله به ایران را آغاز کنند.
کاهش ارزش پول ملی در برابر دلار و ارزهای دیگر، قطعاً باعث افزایش نارضایتی ملی و کاهش انسجام ملی می شود و این کار به نفع امریکا و اسرائیل است و به ضرر نظام و ملت ایران بزرگ است.
اگر در آینده، درآمدهای نفتی و گازی ایران کاهش یابد نیز، نباید از کاهش ارزش پول ملی و ایجاد تورم و نارضایتی ملی استفاده کرد. در صورتی که رانت خواران اقتصادی و برخی مسئولین نا آگاه که با بهره گیری از روابط، از رانت مسئولیتی استفاده کرده اند، حتی قبل از کاهش درآمد دولت، اقدام به افزایش قیمت دلار و کاهش ارزش پول ملی می کنند.
همچنین کاهش ارزش پول ملی، پیام موفقیت را به امریکا و اسرائیل می دهد و آنها را تشویق به فشار اقتصادی بیشتر و همچنین حمله نظامی به ایران می کند.
روسیه نیز بعد از شروع جنگ اوکراین، تحت سنگین ترین فشار اقتصادی قرار گرفت ولی ارزش پول ملی خود را حفظ کند و حتی تا مدتی ارزش آنرا بالاتر برد تا پیام مثبت را برای ملت خود و پیام منفی را برای دشمنان خود ارسال کند.
مشکلات اقتصادی ایران راه حل داخلی دارد.
رانت اصلی به دلایل کسری بودجه صورت می گیرد.
رانت اصلی توسط سازمان ها و دولت صورت می گیرند که بیشتر به دلیل ضعف مدیریت ها و عدم آشنایی با راهکارهای اقتصادی است.
مجموع رانت دولت و سازمان ها و اشخاص، بسیار بیشتر از کسری بودجه است.
اگر رانت های اقتصادی ناشی از مدیریت های ضعیف مدیرانی که از رانت مسئولیتی استفاده کرده اند و رانت اشخاص آقاها و آقازاده ها حذف شوند. درآمد دولت افزایش می یابد و می تواند همه بودجه لازم برای امنیت کشور را تامین کند تا نیروهای امنیتی، با خیال راحت مشغول تکمیل زنجیره ی دفاعی و تهاجمی شوند و به دشمن اجازه طمع به خاک ایران بزرگ داده نشود.
رانت اشخاص، اعم از آقاها و آقازاده ها، از کنار رانت سازمان ها صورت می گیرد. و رانت سازمان ها معمولاً به دلیل ضعف مدیریتهاست. و رانت خواران نیز نیاز به وجود مدیران ضعیف هستند تا رانت خود را پوشش دهند و پنهان کنند و لذا رانت خواران، نقش مهمی در انتصاب مدیران ضعیف دارند.
کاهش ارزش پول ملی، پولدارها را پولدارتر و فقیران را فقیرتر می کند.
ثروتمندان، ثروت خود را به ریال نگه نمی دارند و آنرا به طلا، دلار و ارزهای دیگر، مسکن یا کالاهای با ارزش دیگر تبدیل می کنند و با کاهش ارزش پول ملی، وضعیتی بهتر از قبل نسبت به میانگین جامعه پیدا می کنند زیرا اکثریت جامعه را طبقه متوسط و پایین تشکیل می دهند که ذخیره پولی این طبقه های جامعه، ریال است، ذخیره پولشان کم ارزش تر و لذا فقیرتر می شوند و قدرت خریدشان کمتر می شود.
لذا شکاف اقتصادی بین قشر ثروتمند و فقیر جامعه افزایش می یابد.
اثرات کاهش ارزش پول ملی برای پرداخت حقوق، موقتی است.
این جنبه از اثر کاهش ارزش پول را در پرداخت حقوق می بینیم.
دولت بزرگترین کارفرما می باشد و کاهش ارزش پول ملی، باعث کاهش ارزش حقوق پرداختی به کارمندان و کارگران دولت می شود.
اما این اثر موقتی است زیرا بعد از مدتی با افزایش حقوق در ابتدای هر سال، تا حدودی به تعادل قبلی برمی گردد. البته معمولاً تا حدودی قدرت خرید کمتر از قبل خواهد بود.
ولی
اثر سرمایه ای کاهش ارزش پول ملی، دائم و برای ثروتمندان مثبت و برای فقیران مهلک می باشد.
زیرا معمولاً سرمایه ثروتمندان، به ریال نمی باشد برخلاف قشر فقیر جامعه، که به ریال می باشد. البته قشر متوسط جامعه، کم و بیش ترکیبی از وضعیت قشر فقیر و ثروتمند را دارند.
چرا کاهش ارزش پول ملی را برداشت از جیب مردم عنوان می کنند.
کم ارزش شدن پول ملی به معنی کاهش تعهد دولت مالی در قبال دارندگان پول ملی می باشد. اعم از آنکه پول اسکناس یا در حساب بانکی باشد.
این کاهش تعهد مالی دولت، به معنی برداشت از جیب دارندگان پول ملی می باشد. که دارای اهمیت بسیار زیادی است.
زیرا قدرت خرید پول ملی در دست مردم را کاهش می دهد.
بطور مثال، کسی که پول را برای خرید مسکن یا خودرو و کالاهای دیگر کنار گذاشته است. یکباره با کاهش ارزش پول خود مواجه می شود. گویی دولت مقداری از پول در دست ملت را از آنها گرفته باشد.
و البته برای ملت مهم نیست کاهش ارش پول را دولت بطور مستقیم انجام داده باشد یا مسئولین پتروشیمی ها و فولاد مبارکه ای ها که آقای جبرئیلی مشاور رئیس جمهور شهید جناب رئیسی عنوان نمودند. کاهش ارزش پول ملی در دست مردم، برداشت دولت از جیب مردم خواهد بود. البته پتروشیمی ها و فولاد مبارکه ای ها که قیمت دلار را افزایش داده اند نیز، بطور موقت از این تفاوت قیمت آزاد و دولتی سوء استفاده خواهند کرد. و دود این سوء استفاده نیز به پای دولت نوشته می شود و در هر حال، متضرر اصلی ملت خواهند بود و نارضایتی را افزایش خواهد داد. افزایش نارضایتی ملی باعث کاهش انسجام ملی خواهد و دو کاهش انسجام ملی نیز به چشم ملت و نظام خواهد رفت. زیرا ایران بزرگ آسیب پذیرتر می کند و باعث سوء استفاده و طمع دشمنان بر ایران عزیز می شود.



